Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Благотворителни фотосесии в парка на Добрич за живота на малкия Тишо

При голям интерес преминава благотворителната фотосесия в градския парк в Добрич, която обедини фотографи от града в подкрепа на 7-годишния Тихомир, който има нужда от спешно лечение. Момченцето страда от Мускулна дистрофия тип Дюшен.

Благотворителната фотосесия започна в 10 часа и ще продължи 7 часа.

На алея „Романтика“ в градския парк до комплекс „Грийн палас“ всеки, който иска да помогне на детето, ще има 15-минутна фотосесия и ще получи 3 обработени кадъра на цена от 15 лв.

В каузата се включват фотографите Ангелина Иванова, Георги Георгиев, Ерджан Бекир, Лилиa Николова, Момчил Тодоров и Стилияна Бекир.

Малкият Тихомир е на 7 години, той страда от Мускулна дистрофия тип Дюшен. Това е прогресивно заболяване, засягащо скелетната мускулатура, а в късните стадии – сърдечната и дихателната система. От болница в Истанбул са предложили да се направят 6 вливания на стволови клетки, всяка от които струва 9 хил. евро, това би дало шанс на детето по-дълго време да бяга, играе, да ходи на училище, да бъде самостоятелно и да живее по-дълго.

Цялата сума, която е нужна за лечението на Тихомир е 54 хиляди евро, тя е непосилна за неговото семейство. Всеки, който желае да помогне на момченцето, може да го направи на следната банкова сметка:

IBAN : BG15UBBS80021030532450

BIC код : UBBSBGSF

Титуляр на сметка : Тихомир Тихомиров Зурнаджиев 

Снимка: Момчил Тодоров

c