Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Горски стопанства в област Добрич дариха книги за БГ училище в Братислава

500 книги събра дарителската кампания „Книги за Братислава“ организирана от Североизточно държавно предприятие, ИАГ и ЮИДП. Първият дарител и инициатор на кампанията е журналистката Десислава Спирдонова от Радио Шумен. Много граждани, екипът на варненска книжарница, момичетата от „Хеликон“ в Шумен, експерти от СИДП, ДЛС-Балчик, ДГС-Генерал Тошево, ДГС-Добрич, ДПП „Витоша“,  ГСС-София и ИАГ дариха книги за Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава. Най-много томове с българска художествена литература събраха преподаватели и ученици от СУ „Христо Ботев“ в Айтос.

Днес всички книги ще бъдат предадени на куриер и тръгват за словенската столица, където ги очакват директорът на българското школо Добрина Банова, учителите и всички ученици.

Благотворителната кампания „Книги за Братислава“ е част от проекта „Земите и горите на орела“. Целта му е да бъде защитен малкият креслив орел, а работещите по него държат децата в страната и зад граница да разберат защо е важно да поддържаме екологичното равновесие, какво трябва да направим за да опазим ценни хабитати обитавани от животни, птици и влечуги, които са важни за всички нас.

източник: пресцентър на СИДП

c