Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Комисар Димитров: Наградата „Пожарникар на годината“ е признание и за всички мои колеги

„Оценката на ръководството на МВР и на ГДПБЗН е много висока и аз се чувствам горд с тази награда. Тя е признание за положения не само от мен, но и от колегите ми от Регионалната дирекция труд. Защото наградата е индивидуална, но зад нея стоят много служители, които са много добри професионалисти, а това е предпоставка аз да бъда отличен“, сподели пред Про Нюз Добрич директорът на РДПБЗН в Добрич комисар Дарин Димитров, който стана комплексен победител в конкурса „Пожарникар на годината – 2021“.

Директорът на РДПБЗН в Добрич комисар Дарин Димитров е “Пожарникар на годината”

За 27-и пореден път бяха отличени победителите в конкурса. Най-добрите за 2021 година огнеборци, спасители и доброволци получиха своите награди на тържествена церемония в сградата на МВР вчера, в присъствието на вътрешния министър Бойко Рашков и шефа на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Комисар Дарин Димитров получи високото отличи за осъществената сложна операция по евакуирането на екипажа на заседналия край Яйлата товарен кораб Вера Су.

Комисар Димитров заяви, че е щастлив и горд от признанието и то е чест за него. За него отличието е много висока оценка и в същото време голяма отговорност.

„Има обаче и друга оценка, и други чувства, които в много голяма степен удовлетворяват моя труд. Това е оценката на гражданите, на хората, на които сме помогнали. Когато видиш в очите на хората благодарност, че сме им помогнали в някаква ситуация, е много голямо преживяване и признание. Това е при всеки един пожарникар, независимо от ранга му, който е виждал тази радост и благодарност у хората, на които е помогнал“, посочи комисар Димитров.

Комисар Димитров е в редиците на Пожарната от 1994 година, а като ръководител на Регионалната дирекция - от 2012 година.

c