Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Футболни фенове в Добрич протестираха срещу управлението на БФС

Фенове на ЦСКА, „Добруджа“ и българския футбол протестираха тази вечер в центъра на Добрич срещу управлението на Българския футболен съюз (БФС). Те разпънаха транспаранти с обидни епитети към президента на БФС Борислав Михайлов

Такива протести се проведоха и на други места в страната, а в София беше и Димитър Бербатов.

Настояванията на феновете са Борислав Михайлов да не бъде повече начело на БФС, тъй като положението с българския футбол е катастрофално. Трибуните по стадионите са празни. Затова е необходимо е да дойдат нови хора.

Според тях по-лошо, отколкото е сега, не може да бъде. Има призиви за смяна на цялото некадърно ръководство на БФС. Считат, че са нужни промени и трябва да се обърне сериозно внимание в организацията на детско-юношеския футбол.

"За да си голям, трябва да подкрепяш малките. И тогава става ясно колко си голям, каза Бербатов пред медиите, които пристигнаха пред сградата на БФС. Такова обединение на хората и на футболната общественост е важно, за да покаже, че в такива трудни времена има справедливи решения. И те не остават незабелязани. Солидарността е видна. Но това не е начина да се хвърлят предмети, плодове. Тази база служи за подготовка на националните отбори и тази база не е виновна. Тя не бива да служи за ексцесии. Затова призовавам да се случи мирен процес, не толерирам подобни прояви. Ние сме различни и трябва да бъдем различни.

c