Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Маратонът на четенето в Добрич на 15 април ще е посветен на Ангел Каралийчев

Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич се включва в XVII Маратон на четенето, организиран от Българска библиотечно-информационна асоциация. Инициативи ще се проведат от 2 до 23 април 2022 г., в партньорство с Асоциация „Българска книга“ като част от Националната кампания „Походът на книгите“.

В периода 2 април - Международния ден на детската книга и 23 април - Международния ден на книгата и авторското право, библиотеката организира разнообразни инициативи за деца и възрастни – четения, беседи, изложби, презентации, прожекции. На 1 април от 10.00 ч. ще се проведе Празнично литературно утро „Приказният майстор”, с деца от ДГ №10 „Слънчице“, посветено на 2 април - Международния ден на детската книга.

След две години в онлайн среда, Маратонът на четенето ще се проведе присъствено в библиотеката, на 15 април, от 10.00 до 16.00 ч. По традиция, празникът, организиран по повод 23 април, добричката библиотека посвещава на големи имена в българската литература, а тази година - на Ангел Каралийчев, писателят, който написа едни от най-хубавите детски приказки, по повод 120-годишнината от неговото рождение. След официалното откриване ще бъдат връчени Годишните награди на библиотеката за 2021 г. в категории - „Читател на годината“, „Най-четящ клас”, „Най-четящо семейство“, „Най-активен партньор” и „Дарител на годината“. Начало на Маратона ще постави Дияна Боева, писател, редактор и преподавател. Програма ще продължи с щафетно четене от ученици, преподаветели, читатели, граждани.

Библиотеката кани всички приятели и съмишленици, любители на хубавата книга, да споделим магията на четенето. Нека бъдем заедно в празничния ден с книга в ръка!

c