Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Сериозно подмладяване отчита БСП в Добрич

Членове на БСП в Добрич притеснени от възможността за разполагане на военни бази до Шабла

Сериозно подмладяване на актива на БСП в Добрич и много нови попълнения в младежката организация на партията в града и областта. Това беше отчетено по време на среща на председателя на парламентарната комисия по транспорт и съобщения и член на Изпълнителното бюро на столетницата Борислав Гуцанов и народния представител от левицата  Мая Димитрова с представители на добричките областна, общинска и младежка организации, съобщава в сайта си БСП.

Състоянието на структурите и подготовката за местните избори догодина бяха двете основни партийни теми, обсъдени по време на председателската среща с двамата народни представители. Амбицията на организациите е Добрич да е отново червена община след местния вот.

Членовете на партийните структури в добруджанската област са сериозно притеснени от възможността за разполагане на военни бази близо до Шабла. Напрежението сред хората е голямо, коментира след срещата Борислав Гуцанов. Вторият сериозен въпрос, който поставят хората в Добрич, е цената на електроенергията, добави народният представител. Членовете на БСП в Добрич настояват час по-скоро да започнат процедурите за изграждането на новите ядрени мощности в АЕЦ „Белене“, за да се гарантират по-добри цени на тока в България. „Това е тема, която парламентарната група на левицата ще държи да бъде приоритет в обсъжданията в пленарна зала“, категоричен е Гуцанов.

c