Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Община Добрич задели фонд от 30 000 лева, част от които за ремонт и консумативи за жилища с настанени украинци

Общинският съвет на Добрич промени предназначението на четири общински апартамента в града за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди. Те бяха определени като жилища от фонд „резервен“. Причината е нарастващата нужда от временно настаняване на украински граждани в резултат от създалата се към момента военна ситуация в Република Украйна.

В тези четири жилища вече има настанени украински семейства. Става въпрос за двустайни апартаменти в студентските общежития, блокове 1 и 2. Жилищата са средно с площ около 55 кв. метра.

Със заповед на кмета е формиран фонд за извънредни ситуации от 30 000 лева, с част от които са ремонтирани и оборудвани тези жилища, стана ясно в залата. По информация на Про Нюз Добрич апартаментите са били в лошо състояние. Първоначално от тези пари, които ще влязат и в бюджета на Общината за 2022 г., ще се плаща за консумативи и хранителни продукти за настанените.

Общо 1410 е броят на общинските жилища в Добрич, като в капитала на Община град Добрич са включени 1210 апартамента, а в капитала на „Жилфонд – инвест“ ЕООД – 200 броя (115 апартамента и 85 къщи). Жилищата са основен фонд, резервни, оборотни и ведомствени.

c