Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Цената за строежа на новия пазар в Добрич набъбна от 4,8 на 8,4 милиона лева

Дали да продължат действията, свързани с реализацията на проекта „Нов облик на централния пазар в град Добрич и прилежащата му територия“, ще решават утре съветниците в областния център. На сесията на Общинския съвет на Добрич от администрацията ще търсят подкрепа за продължаването на проекта при нови финансови условия. Причината - необичайната икономическа обстановка в страната и нейният ефект върху финансите на общината.

Както е известно, след провеждане на конкурс е избран изпълнител - „АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“ АД, който разработи идейния проект последователно в техническа и работна фаза. Издадено е разрешение за строеж, влязло в сила през юни 2021 година.

С оглед промените в икономическата ситуация в страната и света, проектантският екип на дружеството е представило актуализирана количествено-стойностна сметка, съгласно която инвестицията вече възлиза на 8 440 202 лева с включен данък добавена стойност, се казва в докладната записка на Общината. Идеята беше за реконструкцията на пазара да се изтегли дългосрочен кредит от 4 860 000 лева, която към този момент е крайно недостатъчна, посочват от Общината. Предстои да разберем какво ще е бъдещето на проекта за нов кооперативен пазар в Добрич.

c