Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Грипна вълна в болницата в Добрич, децата са най-уязвими

Както на национално равнище, така и при нас има грипна вълна, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Георги Желязков. Той обясни, че има много случаи на грип, особено при децата. По думите му има доста пациенти, настанени в Отделението по педиатрия.

Според д-р Желязков заболяването не протича тежко, колегите му се справят. Изпълнителният директор на болницата посочи, че усложненията са стандартните при грип – пациентите са с кашлица, температура, главоболие, и те са нормални за всеки един вирус.

Както Про Нюз Добрич писа още предния понеделник бе запълнен целият капацитет на Отделението по педиатрия, основно с деца с респираторни заболявания. По думите на началника му д-р Йовчо Йовев пациентите са основно във възраст за детска градина – до около 5-6-годишни, по-малко са тези в ученическа възраст. По думите на началника на болничното звено заболяването се характеризира основно с висока температура и кашлица. Най-честите усложнения са пневмонии.

c