Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

До 2 години затвор или пробация за полицая от Добрич, прострелял колега по непредпазливост

Срещу полицая, прострелял свой колега по време на стрелби в Добрич, е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда по непредпазливост, съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев. Според член 134 от НК наказанието може да бъде до 2 години лишаване от свобода или пробация. Ще бъде отчетено, че лицето не е осъждано досега, каза прокурорът.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, служител на Първо Районно управление на полицията в Добрич е бил прострелян в крака от друг униформен. Инцидентът е станал на 25 март по време на планирани стрелби на стрелбище в Добрич.

Полицай простреля колега в Добрич по време на стрелби

При проверка на оръжието инструкторът, който е трябвало да се грижи за безопасността на стрелбите, не е внимавал достатъчно и е възпроизвел изстрел. Делото е образувано за нанесена телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Случаят е докладван на Окръжната прокуратура, възложен е на Следствения отдел, като делото се наблюдава от Районната прокуратура. 

Назначено е дисциплинарно производство за установяване на нарушение по време на стрелбите, каза за Про Нюз Добрич директорът на ОДМВР Добрич Явор Колев. Той обясни, че ако се установи нарушение ще последва дисциплинарно наказание. Проведените стрелби са били планови, назначени със заповед и със съответните инструктори, на стрелбището е имало и медицинско лице.

Простреляният полицай, който е бил опериран в МБАЛ Добрич, е добре. При инцидента няма засегнати кръвоносни съдове и кости, допълни Колев.

c