Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Тервел разпределят над 400 000 лева за дейности по изпълнение на мерки за справяне с COVID-19

Докладна записка, с която предлага на Общинския съвет да разгледа, обсъди и приеме решение за обхвата на дейностите, които Общината извършва и следва да извършва, за да организира работата си по изпълнение на мерки за справяне с COVID-19, внася на предстоящото заседание кметът инж. Симеон Симеонов. Сесията на местния парламент ще се проведе на 31 март.

От докладната става ясно, че във връзка с решение на Министерски съвет от октомври м. г. Общината е получила 412 433 лева да изплащане на действително извършени разходи за изпълнение на мерки във връзка с COVID-19.

Сред разходите, които са допуснати и кметът предлага да бъдат разплатени, са организиране и обезпечаване на работата на кабинет в Медицинския център за установяване и регистриране на граждани, заразени с коронавирусна инфекция, закупуване на материали, консумативи, тестове за установяване на заразяване с COVID-19, лични предпазни средства, работно облекло и дезинфектанти за нуждите на Общината и звена на бюджетна издръжка, заплащане на извършени услуги, свързани с COVID-19 и други.

Предлага се също заплащане на разходи за ремонтни дейности с характеристика на текущ ремонт на имоти общинска собственост, в които се извършват медицински услуги, свързани с COVID-19, закупуване на специализиран автомобил за разнос на кулинарна продукция и хранителни продукти да обезпечаване на работата на звено за патронажна грижа и други.

c