Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

От 5 до 50-годишни показаха майсторство с акордеона на концерт на НЧ „Й. Йовков“ в Добрич

Много близки, приятели и почитатели на хубавата музика събра в зала „Зорница“ на народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ концертът на Школата по акордеон. Тя се ръководи от Деян Дженков, който подкрепи на сцената изпълнителите, които за пръв път излизат пред публика. Сред тях бяха най-малкият възпитаник на Дженков 5-годишния Пламен Петров, както и  най-възрастният – Маноил Колев, на 50 години, който по професия е пожарникар. Акордеонистите изпълниха богата програма от фолклор и жанрова музика. В края на концерта те представиха оркестрова пиеса. Специален гост бе Валентин Христов – изпълнител на виола, солист на Български камерен оркестър-Добрич.

Желанието на Деян Дженков е да осъществят  концерти и в общините от област Добрич, като Генерал Тошево, Балчик и други. Той обясни, че ще се отзоват на всяка една покана.

През годината Школата по акордеон към НЧ „Йордан Йовков-1870 година” планира още концерти, участия в конкурси, както и гостуване на известен изпълнител, чието име се пази в тайна, през юни.

c