Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват в Добрич с новата си книга

Едни от най-обичаните поети у нас- Маргарита Петкова и Добромир Банев, се събраха отново, този път като дует за нецензурираната версия на най-големия хит в българската любовна поезия на ХХI век – „Абсурдни времена“ (издание на „Персей“). Тя ще бъде представена в Добрич на 14 април от 18 часа в "Огледална зала".

Преди десетина години книгата на Маргарита Петкова и Добромир Банев - „Абсурдни времена“, беше водещ бестселър в продължение на седмици. Сега тя се завръща заедно с още по-абсурдно-любовни стихове на изключителния тандем.

За Свети Валентин тази година излезе нецензурираната версия на този поетичен шедьовър, която този път включва непубликувани досега стихове.

Това е съвсем нова книга, основа на която са двете томчета „Абсурдни времена“. Преди десетина години те бяха в челото на топлистите за бестселъри в продължение на месеци. Новото издание не само събира стиховете от двата предишни тома, но и включва нови, непубликувани досега и останали извън предишните издания.

„Обещавам, че няма да изгубим детската аудитория“, пошегува се Маргарита Петкова.

В поетичен диалог са показани всичките състояния на любовта. В книгата припознаваме себе си такива, каквито сме се чувствали някога, или такива, каквито мечтаем да бъдем в компанията на човека до себе си.

„Абсурдни времена – нецензурираната версия“ съдържа и черно-бели снимки на поетите, направени през последните 10 години от фотографа Ивелина Чолакова – автор и на снимката от корицата на книгата.

c