Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Общината в Добрич не смята да се откаже от „паяка“, нито да го дава на концесия

Община град Добрич продължава да търси правоспособно лице, което да заеме длъжността „Шофьор, кранист“. Не се предвижда отказ от дейността репатриране на автомобили в предвидените от закона случаи. За момента не са обсъждани варианти за отдаване на дейността на концесия.

Това отговориха от общинската администрация на запитване на Про Нюз Добрич дали се предвижда Общината да се откаже от дейността на репатратора или отдаването му на концесия предвид липсата на кандидати да управляват паяка.

Припомняме, че от декември 2021 г. репатраторът в Добрич не работи, тъй като няма кой да го управлява. След три неуспешни конкурса, в момента върви четвърти такъв конкурс за шофьор-кранист в звено „Контрол Синя зона” на Общинско предприятие „Паркинги и пазари”.  

Сред изискванията са кандидатите да имат завършено средно образование, свидетелство за правоуправление на МПС, категория“С“ и свидетелство за завършен курс за управление на автокран. Трябва са са с една година професионален опит. Шофьорът-кранист ще е на 8-часов работен ден. Кандидатите подават документите си лично в ОП „Паркинги и пазари” – сграда на Стоматологичния център в Добрич. Крайният срок е 8 април.

Свободното работно място се обявява за четвърти път, на предните нямаше кандидати. Заради липса на шофьор-кранист паякът в Добрич не работи от декември миналата година.

c