Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Близо 380 лева събраха ученици от ЧОУ „М. Монтесори“ в Добрич на благотворителен базар

Благотворителен базар организираха учениците от частното основно училище „Мария Монтесори“ в Добрич, посветен на големия християнски празник Благовещение. На импровизиран щанд пред Бистро “Е-клуб” в центъра на Добрич децата изнесоха за продажба ръчно изработени био бонбони, гривнички от мъниста и ароматни сапуни с дъх на лимон, роза, лавандула и др. Всички те са направени от учениците, с помощта на техните педагози.

„Тази година ЧОУ „Мария Монтесори“ подкрепя фондация „Искам бебе“. В Коледния ни базар средствата от всичко, което направихме, дарихме на фондацията. В училището имаме и една инициатива „Петъци без униформа“. В нея децата оставят стотинки в един буркан за правото си в един петък от месеца да не носят униформата на училището. Всички тези пари, както и това, което днес ще изкараме от продажбата на нашия импровизиран базар, ще дарим на фондацията“, сподели за Про Нюз Добрич директорът на училището Надежда Иванова.

Децата успяха да разпродадат изделията си за около час, като приканваха преминаващи добричлии да си купят по нещо, обяснявайки каузата на благотворителната инициатива. Много бързо се изкупиха сапуните с форма на мъфини, направени от учениците в часовете им по технологии, както и еко бонбоните от фурми, бадемово брашно и какао. На интерес се радваха и мънистените гривни.

Резултатът от благотворителния базар бе събрани за фондация „Искам бебе“ 376 лева.

лого Монтесори
c