Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Украинският град Александрия благодари на Тервел за хуманитарната помощ

Благодарствено писмо от кмета на Александрия Сергий Кузменко получи кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов. В него градоначалникът на украинския град изказва огромна благодарност за помощта, предоставена от добруджанската община, на Александрийската териториална общност.

„Тези подкрепа ще помогне за материалното подпомагане на хората от онези региони на страната ни, в които се водят военни действия. Допълнително тя е в помощ на нашите болници”, пише Сергий Кузменко. Той изразява надежда за по-нататъшна подкрепа от Община Тервел и на сътрудничество.

Припомняме, че кметът на Александрия изпрати писмо до Тервел с молба за хуманитарна помощ. В добруджанската община бе проведена акция, при която само за дни бяха набрани пет големи кашона с медицински консумативи – превързочни материали, венозни катетри и други, и девет кашона с нови топли дрехи и завивки. В акцията се включиха граждани, Общината, Народно читалище „Димитър Дончев-Доктора-1893” и детските градини в Тервел и селата Зърнево, Безмер, Градница и Коларци.

c