Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Колите на Google тръгват отново из Добрич, ще заснемат и в Ботаническата градина

Автомобилите на Google Street View тръгват отново из България от утре, за да актуализират Google Street View изображенията на градове, пътища и магистрали в Google Maps.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности. Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно през март 2013 г.

Повечето български градове, както и редица архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове и много от природните ни забележителности са достъпни за разглеждане благодарение на Google Street View. Постоянно променящата се с течение на времето инфраструктура не само в градовете, но и между тях е причината Google редовно да актуализира изображенията, за да помогне на потребителите да се ориентират още по-добре при посещение на различни дестинации.

Сред градовете, чиито изображения ще бъдат обновени тази година е Добрич.

В допълнение към улиците и пътищата, Google представя и панорами от пешеходни зони, както и други места недостъпни за коли.

Благодарение на това потребителите могат да направят виртуална разходка до Седемте рилски езера, Белоградчишките скали да разгледат архитектурния резерват Старинен Пловдив, Ботаническата градина в Балчик, и много други.

Google обръща сериозно внимание на защитата на личните данни. Преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена. Street View предлага допълнителна функция за размазване на изображенията (на лица, автомобили, къщи и др.), която може да бъде поискана чрез натискане на бутона "Докладвай проблем" в долния десен ъгъл на всяко изображение.

c