Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Двама са допуснати до конкурса за директор на Здравната каса в Добрич

Двама кандидати са допуснати до конкурса за заемане на длъжността директор на Районната здравно-осигурителна /РЗОК/ каса в Добрич. Това става ясно от извлечение от протокол от заседанието на Комисия за допускане на кандидати до конкурси за директори на четири здравни каси, едната от които в Добрич, публикуван в сайта на Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/. В протокола имена не се съобщават. За РЗОК-Добрич няма недопуснати.

Както Про Нюз Добрич писа сред изискванията към кандидатите са да имат придобито висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър”. Те трябва да притежават седем години професионален опит, от които минимум три години стаж по специалността в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело.

Припомняме, че през август миналата година бе обявен конкурс за директор на РЗОК в Добрич след като дотогавашният й ръководител д-р Бисерка Пачолова бе освободена поради достигна пенсионна възраст. За временен директор бе назначен икономистът Йонко Севдански – дотогавашен зам.-директор. За длъжността кандидатстваха трима души, но поради непълни документи до конкурса не бе допуснат никой от тях. През февруари бе назначен нов временен директор на РЗОК-Добрич – д-р Добромир Филипов от Варна. На 10 март той бе освободен от длъжността след като подаде заявление за това. За изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс отново бе назначен Йонко Севдански.  

c