Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Върви аварийно изкърпване със студен асфалт на дупките по пътищата в област Добрич

Изкърпването на дупките по пътищата със студена асфалтова смес е аварийно и временно решение, информираха от ръководството на Национална агенция "Пътна инфраструктура".

От 18 март (петък) всички областни пътни управления в страната извършват аварийно запълване на дупките, отворили се по републиканските пътища след снеготопенето и ниските температури през последните седмици. Изкърпването се прави със студена асфалтова смес и е временно решение, докато започнат ремонтите по пътищата при трайно затопляне на времето. Целта - да се запълнят огромните дупки, които застрашават живота и здравето на пътуващите и нанасят щети по превозните средства. С това сравнително бързо решение ще се предотвратят инциденти и материални щети.

Предприетите аварийни дейности, започнали в края на миналата седмица и продължаващи и през тази, са по разпореждане на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. От АПИ уверяват, че фирмите са работили в събота и неделя, за да се запълнят всички дупки по пътищата в кратък срок.

От април т.г., след края на зимното поддържане и трайно повишаване на температурите, предстои да бъдат предприети ремонтни работи на компрометираните отсечки по републиканската пътна мрежа.

c