Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В понеделник откриват новата сграда на детска градина "Слънчице" в Добрич

Официалното откриване на новата сграда на детска градина "Слънчице" в Добрич ще се състои на 21 март, в първия пролетен ден. От 10.30 часа кметът Йордан Йорданов ще я открие, а празничен водосвет ще отслужи отец Мирослав от храм „Света Троица“.

Церемонията включва и вграждане на послания за идните поколения в близост до Новата сграда. Посланията са на Община град Добрич, ръководството на детското заведение и на фирмата изпълнител “BUILDTRON” . Те изразяват желанието на институциите да се съхрани изграденото и да се помни направеното в бъдеще. До Новата сграда ще бъде засадено  дръвче като символ на успеха и приемствеността.  

Община град Добрич припомня, че на мястото на съществуващата дървена сграда е изградена нова едноетажна сграда, която ще обслужва две групи на Детска градина „Слънчице“. Финансирането е по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г.“ на Министерски съвет. Новата сграда е  със застроена площ 464 м2 със стоманобетонова носеща конструкция. Изградени са помещения, обслужващи двете детски групи и е доставено ново обзавеждане. Осигурена е и достъпна архитектурна среда с изграждане на рампа към вътрешния двор и санитарен възел за хора с увреждания.  

c