Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Десетки членове на ГЕРБ-Добрич на протеста пред МС в подкрепа на Б. Борисов

Десетки членове и симпатизанти на партия ГЕРБ от област Добрич участват в протеста пред сградата на Министерския съвет в столицата, за да изразят подкрепа за лидера си Бойко Борисов, който беше задържан при специализирана полицейска операция късно снощиобясни за Про Нюз Добрич бившият депутат и член на националното ръководство на Жени ГЕРБ Даниела Димитрова, която публикува във фейсбук снимка от протеста. Те настояват Борисов да бъде освободен незабавно, обвинявайки ръководството на МВР в полицейски произвол.

„Организирахме се помежду си, съвсем спонтанно, след като видяхме новините снощи. Обсъдихме с областния координатор на партията Деница Сачева. Пътувахме с личните си автомобили, каза Димитрова. Обясни, че тя е тръгнала около полунощ от Добрич.

Снимка: Фейсбук

На протеста са общински ръководители на партия ГЕРБ от област Добрич,  членове и симпатизанти от цялата област.

Рано тази сутрин активисти в подкрепа на Борисов се бяха събрали и пред Главна дирекция „Национална полиция“, където бившият премиер прекара нощта.

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ-СДС се присъединиха към протеста на членове и симпатизанти на партията, с който те изразяват подкрепа за своя лидер Бойко Борисов пред сградата на Министерския съвет, съобщава БТА.

Протестиращите скандират името на Борисов и настояват за оставка на настоящото правителство. Сред тях има симпатизанти от Перник и Видин. Движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ е блокирано, а пред сградата на Министерския съвет е разположен полицейски кордон.

По информация на МВР, освен Бойко Борисов, до този момент са задържани неговият пиар Севдалина Арнаудова, както и бившият министър на финансите Владислав Горанов. По думите на адвоката на Борисов – Менко Менков, срещу него все още няма повдигнато обвинение.

c