Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

 Оперират сърцето на състезателя по подводен риболов Петър Петров от Добрич

В момента вече нашият приятел и колега Петър Петров е в операционната зала, където му предстои сърдечна операция за смяна на клапа, съобщават от Сдружение “Морски клуб Портус Кариа” в Шабла. От там посочват, че стискат палци и се молят за неговото успешно и бързо възстановяване. От клуба отново изказват благодарности на всички за помощта и състраданието, което са демонстрирали.

Както медията ни писа състезателят поподводен риболов Петър Петров бе приет в болница “Св. Марина” във Варна с белодробна недостатъчност вследствие на възпалена клапа на сърцето. Състоянието му налагаше спешна сърдечна операция за смяна на клапата. Интервенцията бе насрочена за началото на седмицата, но заради положителен тест за COVID-19 бе отложена с няколко дни.

Припомняме, че миналата седмица от “Морски клуб Портус Кариа” отправиха апел за набиране на средства в подкрепа на колегата им. Обясниха, че са необходими 3400 лв. – 2500 лв. за операцията и 900 лв. за избор на операционен екип. От Сдружението посочиха, че дългият период на възстановяване на Петър Петров и невъзможността да упражнява своята професия месеци наред със сигурност ще доведат до финансови затруднения на семейството му. Благодарение на добри хора само за денонощие бяха събрани около 5 000 лева.

c