Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Прокуратурата спря делото за катастрофата в с. Белгун с четирима загинали, сред които две деца

Окръжната прокуратура в Добрич спря производството по тежкото пътнотранспортно произшествие в каварненското село Белгун с четирима загинали и трима пострадали, което стана през август 2020 година. Това съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Четири жертви и трима тежко ранени при катастрофата в село Белгун

Причината е, че след извършване на деянието, шофьорът, причинил инцидента, е изпаднал в краткотрайно разстройство на съзнанието, което не му позволява да участва активно в наказателния процес. „След известно време ще му бъде направена отново съдебнопсихиатрична и психологична експертиза и ако тогава той вече е в състояние, което да му позволява да участва в процеса, делото ще се възобнови и евентуално ще бъде внесено в съда“, посочи Бухчев. Ако това не се случи и заключението на експертизата е същото, тогава е възможно делото да бъде прекратено.

Висока скорост и загуба на управление на автомобила са причина за катастрофата в Белгун

Припомняме, че шофьорът - 37-годишният Антон А., също пострада в инцидента и беше в реанимация с тежка черепно-мозъчна травма. В момента той е под грижите на негови близки.

„Не му е повдигнато обвинение, защото той не може да участва в процеса. Не разбира какво става, има амнезии и психични отклонения, тъй че няма как да провеждаме по отношение на него някакви действия по разследването. Вследствие на получените увреждания в инцидента той не е в състояние да разбира свойството и значението на извършеното от него“, каза Окръжният прокурор.

Пътнотранспортното произшествие отне живота на четирима души - деца на 1 и на 12 години, майка им и друг жител на село Белгун. То стана на 17 август 2020 година, около 17.20 часа в центъра на селото. Колата на Антон помита хората, които са се намирали на тротоара. Причина за инцидента е високата скорост, с която се е движил автомобилът, при която водачът е изгубил управление на автомобила си.

Не бяха открити алкохол и наркотици у шофьора. 

c