Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Великденски базар ще набира средства за прикования в количка Митко от Оброчище

Благотворителен Великденски базар организира Общинската организация на инвалидите „Света Марина” в Балчик, съобщи за Про Нюз Добрич председателят й Деспина Маринова. Набраните средства ще бъдат дарени на Димитър Стоев от село Оброчище, който е прикован в инвалидна количка.

Базарът ще се проведе на 22 април, предстои да бъде уточнено мястото. На него ще бъдат предложени различни сувенири, картички, украшения, свързани с Великден. Те ще бъдат изработени от сръчните ръце на жените от „Света Марина”, могат да се включат и балчиклийки. На базара ще бъдат предложени и кулинарни произведения. Маринова сподели, че ще поканят в него да се включат местни производители на сладкарски изделия.

Припомняме, че Общинската организация на инвалидите „Света Марина” проведе мартенски базар в подкрепа на Димитър Стоев. На него бяха събрани 760 лева. В социалната мрежа Митко изказва огромните си благодарности на жителите на Балчик, на Деспина Маринова е на и всички, които са подпомогнали базара.

Припомняме, че през 2014 година Димитър Стоев получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Въпреки че са му направени няколко операции остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Миналата година му бяха извършени три трансплантации на стволови клетки в клиника в Нови Сад, Сърбия, последва продължителна рехабилитация, от която има голямо подобрение.

На Димитър Стоев може да помогнете чрез:

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=

Директен paypal: gerjo@abv.bg

IBAN: BG56 CECB 9790 40G1 4865 01

        SWIFT: CECBBGSF

        ЦКБ Клон Варна

       Титуляр: Димитър Стоянов Стоев

IBAN: BG67 UNCR 7000 1522 2630 29

        SWIFT: UNCRBGSF

        Банка: Уникредит Булбанк

        Титуляр: Димитър Стоев.

c