Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Талантливи деца от община Балчик ще се изявят в конкурса „Моята България”

26-то издание на Общинския детски конкурс „Моята България” ще се проведе тази година, съобщават от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в Балчик / ЦПЛР – ОДК/. То се посвещава на 1 341 години от създаването на Българската държава и 146 години от Априлското въстание.

Конкурсът ще се проведе онлайн. Той има за цел да стимулира развитието на детското творчество и въображение, да даде възможност на участниците да покажат своите дарования в избраната от тях област на изкуството и науката.

В конкурса участват деца и ученици от 6 до 18 години само от община Балчик, разпределени в четири възрастови групи. Задължително условие е творбите/ проектите им да са авторски, самостоятелно подготвени от тях.

Талантливите участници в „Моята България” ще се изявят в няколко направление: „Литературно творчество”, „Изобразително изкуство”, „Приложно изкуство”, „Мултимедия” и „Фотография”. Конкурсните творби/ проекти се изпращат или се носят на технически носител до 16.30 часа на 15 април  в сградата на ЦПЛР – ОДК.

Наградените в конкурса ще бъдат обявени в сайта на ЦПЛР – ОДК на 28 април. В сградата на центъра ще бъде открита изложба „Моята България”.

c