Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Продукти от фермите на Недко Митев с отличия от потребителите на ФУДТЕХ 2022

Суджук „Класик“ на „Недко Недков – Овчарово“ ЕООД е обявен за „Най-добър продукт“ в категория „Месни продукти“ в конкурса „Избор на потребителя“ на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ 2022.

Потребителите на изложението са отличили още един продукт на компанията. За най-добър продукт в категория „Млечни продукти“ високата оценка е за краве сирене „Бяла лястовица“. През миналата година то бе отличено със златен медал и на изложението „Светът на млякото“.

„Изборът на потребителя“ е един от най-оспорваните конкурси сред провежданите в рамките на международните изложби ВИНАРИЯ, ФУДТЕХ И ВКУСОВЕТЕ ОТ ИТАЛИЯ.

Тази година в него участват 160 продукта, разпредели в пет категории. Осем се състезават в раздела „Кафе, чай и топли напитки“, 79 са при „Вино, ликьори и високоалкохолни напитки“. В категориите за месни и за млечни продукти конкуренцията е между 14 деликатесни изделия и 14 млечни продуктa, които участват в едноименните раздели. В категорията „Консервирани храни“ се състезават 44 експоната от щандовете в Града на виното и деликатесите. Само за вчерашния ден в дегустацията на конкурсните продукти са участвали близо 7000 посетители. Тяхната оценка определи и призьорите в конкурса.

Продуктите с марката „Добротица“ се произвеждат в затворен  цикъл на производство - целият процес започва с отглеждането на зърнените култури и подготвянето на фуражите, и завършва с крайния продукт – месото и месните продукти, млякото и млечните продукти.

„Недко Недков – Овчарово“ ЕООД обработва около 80 000 декара. Мандрата на фермера е с капацитет над 200 тона мляко на ден. Фермата разполага и с месодайно стадо, като телетата са от породите Шароле и Лимузин, а овцете са от породата Ил дьо Франс. Преди три години в с. Овчарово бе изграден модерен месозавод, който произвежда месни продукти с марката „Добротица”.

c