Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

81-годишният убиец от с. Плачи дол не е дал адекватни обяснения за трагичния случай

81-годишният мъж от с. Плачи дол, убил съпругата си, ще бъде привлечен като обвиняем, съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев. По искане на държавното обвинение се очаква да му бъде взета мярка за неотклонение до 72 часа.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, 78-годишна жена бе открита мъртва снощи след 21.00 часа в дома си в добричкото село Плачи дол. Сигналът е бил подаден от съседи. Установено е, че на възрастната жена е нанесен побой от съпруга й – на 81 години, който е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

„На възрастния мъж е назначена съдебно-психиатрична експертиза, защото имаме съмнения по отношение на вменяемостта му“, посочи Бухчев.

Обвиняемият не можел да даде адекватни обяснения за това как е извършено убийството, подробностите тепърва ще се установяват. Извършва се повторен оглед на мястото на престъплението. В прокуратурата няма данни да е имало и предишни конфликти между двамата съпрузи. Установено е, че той не е употребявал алкохол.

Убиецът от Тервел лежал в затвора за изнасилване, има и присъда за домашно насилие над дъщеря си

В област Добрич това е втори случай за последните два месеца и половина на убита жена. На 28 декември 2021 година 51-годишният Фаредин Ахмед уби в Тервел по мъчителен начин и с особена жестокост бившата си жена на 45 години. Тялото й бе намерено на улица в града със смазана с камъни глава. Убиецът първоначално избяга, а после бе открит и задържан в апартамент в Тервел пиян и дрогиран. 

c