Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За ден се събраха средствата за лечение на състезателя по подводен риболов от Добрич

От сдружение "Морски клуб Портус Кариа" благодарят за подкрепата на Про Нюз Добрич, която спомогна за бързото набиране на нужните средства

Сумата, необходима за сърдечната операция, болничния престой и последващото възстановяване на Петър Петров, е осигурена благодарение на задружните ни усилия. Това съобщават от семейството на състезателя по спортен риболов и Сдружение "Морски клуб Портус Кариа”, които вчера отправиха апел за набиране на средства. До момента събраните средства са над 5000 лева, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на сдружението Димитър Франгов. Това ще даде възможност както за осъществяване на операцията, така и за покриване на разходите за възсстановяването на Петров.

Организаторите на кампанията благодарят за вълната от съпричастност, емпатия и подкрепа, заляла инициативата да се помогне на един мъж, който внезапно изпада в трудна здравна и житейска ситуация.

Състезател по подводен риболов от Добрич се нуждае от помощ

„Със сигурност той и неговото семейство ще усетят нашата всеобща упора и ще преминат през това препятствие по-уверено”, убедени са от Сдружението. От там допълват, че вероятно по сметката на Петров има и още преводи, които не са излъчени. Отделно от тях са събрани допълнително още 420 лв. от членове на СНЦ "Морски клуб Портус Кариа" и добри хора от Шабла.

Както Про Нюз Добрич писа Петър Петров се намира в болница “Св. Марина” във Варна, където е приет с белодробна недостатъчност вследствие на възпалена клапа на сърцето. Състоянието му налага спешна сърдечна операция за смяна на клапата. Интервенцията е насрочена за началото на следващата седмица – 14-15 март, в зависимост от неговото състояние. Нужните средства на този етап са 3400 лв. – 2500 лв. за операцията и 900 лв. за избор на операционен екип. От СНЦ "Морски клуб Портус Кариа" посочиха, че дългият период на възстановяване и невъзможността да упражнява своята професия месеци наред със сигурност ще доведат до финансови затруднения на семейството му.

От Сдружението изказват възхищението си от харпунджийската гилдия. Разказват, че колеги на Петров от различни водолазни и морски клубове от страната непрекъснато звънят, пишат и помагат. „Харпунджийската гилдия за пореден път даде житейски урок по съпричастност, единство, колегиалност... Не гилдия, а братство на рицари!”, споделят от организацията.

От там благодарят и на медиите Про Нюз Добрич и Нова Варна които по своя инициатива разпространиха информацията за благотворителната кауза.

„Поклон и респект за всички ви! Мили хора, в тези трудни времена за всички, вие доказахте, че доброто е по-силно от страданието, то е в сърцата ни”, споделят от СНЦ "Морски клуб Портус Кариа".

c