Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Поскъпва билетчето за градския транспорт в Балчик - става 1 лев

От началото на следващия месец поскъпва билетът за градския транспорт в Балчик на „Пътнически превози” ЕООД, съобщи управителят на дружеството Димитър Василев. В момента цената е 0.80 лева, от 1 април става 1 лев. От началото на година пък е по-скъп билетът по линията Добрич – Варна, той скочи от 5 на 6 лева.  

Според Василев причината за поскъпването е увеличението не цените на горивата, вдигането на заплатите. „Ние не разчитаме на увеличението на билетите. Надяваме се по някакъв начин хората да се завърнат към пътуване”, каза управителят на „Пътнически превози” ЕООД. Той допълни, че увеличението на цената на билета по никакъв начин няма да реши проблемите им”.

Припомняме, че на последното си заседание Общинският съвет на Добрич одобри проект на договор за обществена услуга с „Градски транспорт Добрич“ ЕООД като вътрешен оператор за възлагане на обществен превоз на пътници по утвърдена транспортна схема на Общината. Като приложение към договора е посочена тарифата за превоз, която важи за всички линии. Според нея билетът за еднократно пътуване е 1.20 лв.

c