Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Затварят подлеза пред гарата в Добрич, превърнат в свърталище на клошари

Днес и утре общинското предприятие „Комуналстрой“ почиства подлеза пред гара юг в Добрич. В съоръжението, което не се използва по предназначение от години, често се събират бездомни граждани. Те са струпали там леснозапалими предмети, за което през изминалата седмица в Общината е получен сигнал от граждани. През следващата седмица, когато служителите на ОП „Комуналстрой“ приключат с почистването, достъпът в подлеза ще бъде ограничен с подходящи заграждения, съобщиха от общинската администрация в Добрич.

Подлезите в Добрич – спиращи дъха гледки и ухания (+снимки)

От там информират, че извършеният през миналата година ремонт на бул. „Добричка епопея“ осигурява удобно и безопасно място за пресичане на булеварда към гарата. Също така може да се използва подлезът под бул. „Добричка епопея“ към ул. „Кирил и Методий“, който е осветен и използваем, посочват от там.

Припомняме, че на запитване на Про Нюз Добрич през миналата година във връзка със състоянието на подлезите в града, ни беше обяснено, че през 2019 година са предприети действия и са ремонтирани два подлеза. Единият ремонтиран основно е именно подлезът към жп гара-юг. Ремонтирана е носещата конструкция с финансиране изцяло от Община Добрич. Другият подлез с ремонт е по улица „Кирил и Методий“, където е поставено ново осветление и е почистено за осъществяване на пешеходния трафик под жп линията". 

Снимки: Про Нюз Добрич и Община град Добрич

c