Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Уебинар "Качество на въздуха", 15 март 2022

В рамките на френското председателство на Съвета на Европейския съюз и на неговите приоритети по отношение на околната среда, посолството на Франция в България и неговите служби (Регионална икономическа служба и Френски институт в България) организират две конференции/уебинари на тема качеството на въздуха.

„Панел 1 : Финансиране, методи и добри практики“ : Този уебинар, който ще бъде открит от г-н Борислав Сандов, заместник министър председател и министър на околната среда и водите, и от европейския комисар за околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс, ще се проведе на 15 март онлайн. Той е организиран с подкрепата на финансови експерти от международните финансови институции и предприятия.
„Панел 2 : Как градовете могат да се справят със замърсяването на въздуха?“ : този втори панел ще бъде открит от г-н Николай Сиджимов, заместник-министър на околната среда и водите, и ще се проведе на 7 април в хибриден формат. Той е насочен към общините, НПО и гражданите. Конференцията ще се фокусира върху опита на местните органи и нуждите на градовете. Първата кръгла маса ще представи скорошно проучване сред българските общини и ще засегне правни въпроси и аспекти, свързани с околната среда, както и рисковете за здравето. Втората кръгла маса ще сравни конкретните обстоятелства и местните стратегии за борба със замърсяването на въздуха в България, във Франция и в други европейски страни, и ще припомни с какви инструменти разполагат лицата, компетентни да вземат решение. Ще има осигурен симултанен превод на френски и български.
Повече информация и линк за записване на следната връзка: https://bg.ambafrance.org/Seminari-za-kachestvoto-na-v-zduha-ne-izpuskajte-na-15-mart-i-7-april

c