Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Феерия от цветя в центъра на Добрич

Традиционният базар „Цветя”, посветен на Деня на жената – 8 март, макар и малък тази година, внася пъстрота и настроение в Деня на жената 8 март в центъра на Добрич. Край къщичките и в магазините за цветя наоколо цари празнично оживление. Разнообразие от рязан цвят и саксии, букети пролетни цветя, традиционните рози, гербери, хризантеми, карамфили, орхидеи и др. привличат множество купувачи. Цената на гербер с опаковка е 4 лева, а на рози – 7 лева. Красиво аранжираните букети се продават за над 12 лева.

Какви цветя да подарим за празника? Най-ясна в посланието си е розата и никога няма да сбъркате с този избор. Бялата показва истинска любов, жълтата – приятелство, но и ревност, а в розовата символизира младостта. Червената роза е недвусмиселн символ на страстната любов. Самостоятелно розите се подаряват на дамите на сърцето (освен жълтата), но в букет това значение се загубва.

Лалето е символ на приятелството и искреността. Тези свежи цветя мъжете спокойно могат да подарят на дами, с които имат само приятелски отношения или са още в началото на отношенията с някоя по-специална, когато още сме във фазата на флирта.

Зюмбюлите, особено с луковица в малка кашпа, са подходящи за всяка дама, но не са подходящи за офис или за учителка, защото към цветчетата може да има алергични деца или колеги. Букетче зюмбюли са идеални за лека и приятелска закачка.

Карамфилът е традиционен избор – в бяло означава чиста и невинна любов, червеният показва сериозни намерения и страст, а розовият е символ на уважение към майката. Те са избор за учителка, майка. Най-добре е карамфилите да са шарени или самият букет да е от различни цветове.

Орхидеята е цвете, което означава силно уважение и дори малко страхопочитание. Подарете го на жена със сложен характер.

Лилиумът е пищно и екстравагантно цвете, то се подарява, когато искате да впечатлите и да оставите спомен, не непременно в романтична посока.

Теменужката и всички ранни пролетни цветя показват приятелски намерения с покана дамата да е по-смела и решителна.

Герберът олицетворява изтънченост и стил. Поднесете го на жена, от която се възхищавате като дама, като излъчване и личен стил.

Божурът е свежо цвете, което отива на екстравагантни и смели дами, с чувство за хумор, които не остават незабелязани.

Хризантемата се наложи като едно от най-универсалните цветя – тя е подходяща за всяка дама, към която нямаме романтични намерения – учителка, колежка, приятелка. Кичестите й цветове в разнообразна гама – от бяло до тъмночервено, предполагат наистина много съчетания./namoreto.bg/

c