Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Арестуват Деньо Павлов от Добрич за стъпканото знаме на ЕС на Шипка

Мъж от Добрич е установен в хода на проверка по преписка за престъпление от общ характер. Предстои той да бъде доведен на територията на ОДМВР – Стара Загора и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР,  съобщават от Областната дирекция на МВР.

От там информират още, че във връзка с проверка по преписка, образувана на 4 март в ОДМВР – Стара Загора, са започнали активни издирвателни действия. В резултат днес в Добрич е установен мъж. Изяснява се съпричастността му към инцидент по време на честванията на Националния празник на връх Шипка, при който бе опетнено знамето на Европейския съюз – престъпление по чл. 108, ал. 2 от НК. Предстои той да бъде доведен на територията на ОДМВР – Стара Загора и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР с оглед последващи действия и доклад на компетентната прокуратура.

Виден протестър от Добрич стъпка знамето на ЕС на Шипка и го замени с руско

Както Про Нюз Добрич вече съобщи мъжът, който извадил знамето на Европейския съюз от стойката на трибуната на Шипка и започнал да го тъпче, като вместо него поставил руския флаг сам се е представил пред жулналистите катто Деньо Павлов от Добрич, координатор на Гражданска инициатива за суверенитет на България и на държавите по света. Павлов обяснил пред медиите, че е донесъл на върха две знамена – руско и българско, с размери 7 на 3 метра, както и 30 портрета на руски военноначалници и български опълченци и революционери.

72-годишният Деньо Павлов е познат като участник във всевъзможни протестни акции през последното десетилетие - срещу високите сметки, срещу продажбата на българска земя на чужденци, срещу шистовия газ и много други.  През пролетта на 2013 дови пътува до Сирия, за да изрази подкрепата си за Башар Асад. През 2014 година се появи на митинг в Москва на митинг «От референдум в Крим — към референдум в Русия». 

Снимка: Христо Христов, Монитор

c