Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Добрич предлагат безплатни уроци по български език за нуждаещите се бежанци

Висшето училище по мениджмънт организира безплатни курсове по български език в учебната си база в град Добрич за всички избягали от размирните си родни места, съобщават от учебното заведение.

От там посочват, че към екипа му се обръщат бежанци от различни възрастови групи, с различна степен на образование и разнообразен трудов опит, но неприложим в България поради езиковата бариера.

Международната насоченост на висшето училище е с фокус на преподаване на английски език. По-голямата част от специалностите, които предлага, са свързани с мениджмънт, маркетинг, софтуерни технологии, гостоприемство и кулинарни изкуства и предполагат високо ниво на владеене на английски език.

Една нова възможност, която ВУМ предоставя през новата учебна година, е свързана с 4-годишна бакалавърска програма по бизнес администрация със специализации, приемът в която ще е с по-ниско стартово ниво на английски език и интензивна езикова подготовка в рамките на обучението.

При сформиране на група от бежанци, желаещи да се включат в англоезични програми, висшето училище ще организира безплатни курсове по английски език.

Педагогическите специалности са изключително актуални и подходящи за бежанците приютили се у нас, преподаването е на български език, но за да се превърнат самите те в качествено подготвени педагози е важно първо тяхната езикова подготовка по български език да е на нужното високо ниво. Такова желание не липсва! Точно поради тази причина Висше училище по мениджмънт предоставя този безплатен достъп до  курсове по български език в знак на подкрепа към онези, които смятат да изградят нов живот в България.

Ако се събере група от около 20-25 руско-езични студента, Висше училище по мениджмънт има готовност да организира и обучение по специалност изцяло на руски език с преподаватели главно от Украйна.

Всеки желаещ да получи повече информация или да се включи в курсовете може да го направи на място във висшето училище (ет.2 офис 40) или на следните координати:

тел.: 058 655 620, 0877 588 703

e-mail: nikoleta.gancheva@vum.bg

c