Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Приютена в хотел в Балчик бежанка от Украйна роди здраво момиченце

Приютената в Балчик бежанка от Украйна Шурена роди здраво момиченце в Медицински комплекс "Майчин дом" във Варна. От лечебното заведение написаха в страницата си в социалната мрежа:

„Да избягаш от войната, за да дадеш нов живот!

Младата майка напуска родната си Украйна само преди няколко дни и търси помощ в България, за да се появи новият живот на по-сигурно място, без значение от държава и националност.

Тази сутрин в ръцете на дежурния екип на Майчин дом-Варна първата си глътка въздух пое нейната рожба - здраво момиченце.

Пожелаваме й да расте в един по-добър, по-сигурен и по-мирен свят”.

Бебето проплаква на 4 март. За Про Нюз Добрич финансовият директор на „Майчин дом” Труфанка Якова съобщи, че детето е много хубаво, голямо. То се появява на бял сват с тегло 3 800 грама и е дълго 51 сантиметра. Раждането е със секцио, тъй като момиченцето било обърнато седалищно. Лекарите са чакали да се обърне, цяла седмица са следили бременността.

Бежанката от Украйна и бебето й трябва да останат в „Майчин дом” пет дни, вероятно ще бъдат изписани във вторник вечерта или в сряда, в зависимост от това как се чувства майката, каза Якова.

c