Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За първи път млад артист от Добрич спечели наградата „Глас на месец февруари“

Десетгодишната Ванина Григорова от добричкото Студио за поп-рок певци „Сарандев“ стана носител на отличието „Глас на месец ФЕВРУАРИ“ в пилотното издание на фестивала за изпълнителско майсторство „Гласовете на годината“2022. Организатор на надпреварата е Сдружение „За българска музика и изкуство“.

След февруарския успех на Ванина, за нея предстои да се подготви за сериозната конкуренция на още 11 деца от нейната възрастова група (втора), в надпреварата за приза и титлата „Глас на годината, 2022“, сподели Елена Карабельова - вокален педагог в Общински младежки център.

В пилотното издание на Фестивала могат да вземат участие млади певци до 18 годишна възраст в стиловете поп, рок, джаз и класическо пеене, разпределени в четири възрастови групи при индивидуалните изпълнители и в три възрастови групи при вокалните формации.
Новостартиралият фестивал ще се провежда онлайн ежемесечно в рамките на една календарна година. Носителите на отличието „Глас на месеца“ получават правото да участват в Гала-концерта, който ще се състои присъствено през следващата календарна година. На Гала-концерта ще бъдат избрани носителите на наградата „Глас на годината“.

Специфичен факт в регламента на Фестивала е, че организаторите са решили професионалното жури, оценяващо изпълненията, да бъде в различен състав всеки месец. За месец февруари в журиращата комисия фигурират имена като : Вячеслав Кушев – композитор и аранжьор; Иван Кръстев – композитор и текстописец; Петър Писарски – композитор, аранжьор и текстописец.
Основната цел на фестивала „Гласовете на годината“ е да стимулира развитието на най-пеещите деца и младежи в страната – бъдещите „владетели“ на българската и световна музикална сцена.

c