Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Ген. Тошево правят списъци на готовите да предоставят жилища на бежанци от Украйна

В Генерал Тошево започна благотворителна кампания на Българския червен кръст съвместно с Общината в помощ на идващите от Украйна бежанци, съобщават от местната администрация. Започна записване на  жители на общината, които биха  предоставили за временно ползване част от своите жилища или необитаеми такива за подслон на пристигащите украинци и бесарабски българи.

Вече има и отзовали се да помогнат на бягащите от военния конфликт. Николай Николов -  управител на фирма „Скития 1 ГТ“ ЕООД, ще предостави място за настаняване на шест души, а фирма от „Ловмийт енд фиш“ ЕООД дариха дълготрайни, стерилизирани месни и месно-зеленчукови консерви. Семейство Йорданови, които са тясно свързани с Добруджа, първи дариха финансови средства. Получиха се и десетки обаждания от желаещи да помогнат. Акцията за набиране на материални дарения продължава.

Даренията се приемат Центъра за почасово предоставяне на услуги в домашна среда (блок на фотото). Информация и съдействие за набиране на помощи в Община Генерал Тошево можете да бъде получена на тел.: 0884 835 313; 05731 2020 и e-mail: mail@toshevo.org.

c