Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ръководството на НЧ „Йордан Йовков – 1870 г." в Добрич поздравява самодейците  

Тогава, когато след дългата студена зима цялата земя се събужда за нов живот, у човека в бяло и червено отново възкръсва надеждата и вярата в доброто и красивото.

Затова именно на този ден празнуват всички, които с желание пресъздават както традиционното, така и съвременното изкуство. Хората с различни професии, социален статус и възраст, обединени от любовта към уникалните български бит, култура и фолклор. Празнуват хората, които популяризират местния фолклор и националното нематериално културно наследство, като отдават душа и сърце за запазване на културната ни идентичност.

Ръководството на Народно читалище „Йордан Йовков – 1879 г.“ в Добрич поздравява всички самодейци с празника им 1-ви март - Деня на художествената самодейност. Да са здрави и да не угасват ентусиазмът им и неизчерпаема им енергия, е пожеланието към хората, които правят празниците и делниците ни пъстри, интересни и изпълнени с любов и почит към традициите,

„Вие заслужавате уважение и възхищение за своя труд – безкористен и всеотдаен. Пожелаваме ви здраве, настроение и жар за изява! Бъдете такива, каквито сте, за да пазите българщината и да пазите пламъка на родолюбието!

Честит празник на всички самодейци!“

c