Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Горски дариха фиданки и жълъдчета, за тях вече ще се грижат деца в Добрич

Пет фиданки, със закрита коренова система,  от вида обикновена ела дариха от Държавно горско стопанство в Добрич на Детска ясла „Първи юни“. Дръвчетата бяха залесени в двора на детското заведение, като в урока по Горска педагогика участваха всички деца. Лесовъд от стопанството обясни на малчуганите защо дръвчетата са важни за всички нас, за животните и хората на земята. Децата обещаха на горските, че ще поливат елхичките, за да станат хубави и големи.

Още един урок по Горска педагогика организираха служители на териториалното поделение с първокласници от ОУ „Христо Ботев“. Зам.директорът на ДГС-Добрич инж. Илина Наумова-Георгиева изработи 26 саксии от рециклирани материали, като всеки от малките ученици получи жълъди от червен дъб, които засади и ще полива през следващите седмици.

По време на Седмицата на гората ни предстои нова среща с първокласниците, като заедно ще залесим малките фиданки, за да разберат децата каква е работата на лесовъдите и как се появяват част от горите, обясни инж. Наумова.

c