Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

ЕГ „Гео Милев” в Добрич отборен първенец в Турнир по речи, дебати, поезия, проза и дуо на английски език

Отборът на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич стана отборен победител в Пролетния турнир по речи, дебати, поезия, проза и дуо на английски език, съобщават от учебното заведение. Надпреварата се проведе на 26 и 27 февруари, организатор е фондация БЕСТ. В това издание сили мериха над 150 ученици от 8 до 12 клас от Източна България.

Учителят по английски език в добричката гимназия Людмила Хвалабогова информира, че ЕГ „Гео Милев” участва в турнира почти от основаването на фондацията, но тази година бе с най-големия отбор до сега – 27 ученици. Освен отборното първо място, в първата шестица по категории се класираха няколко възпитаници на гимназията. Това са Симона Ризова и Мила Матеева – 6 място дуо,  Дима Георгиева и Хрисиана Радоева – 5 място дуо, Татяна Влайкова и Пресияна Димова – 2 място дуо. Таня печели 3 място в категория поезия и първо място в категория проза, където Николай Димитров зае 3 място.

„За първи път от участието на гимназията ни в категория дебати отборът ни в състав Виктория Господинова, Йоана Димитрова и Красимира Матеева спечели първо място. Гордеем се с тези деца – дебатирането не е лесно а и трябва да се има предвид, че за Виктория и Йоана английският е втори чужд език, а Краси изобщо не го изучава в гимназията”, споделя Хвалабогова. По думите й след всички постижения 25 възпитаници на Езикова гимназия в Добрич спечелиха правото да се явят на националния турнир, който ще се проведе от 15 до 17 април.

„Всичко това едва ли щеше да е възможно без всеотдайната работа на Джулия Линч – нашия американски помощник-учител – посочва Людмила Хвалабогова. - Тя, като специалист по дебати, работи упорито и непрекъснато с четирите ни отбора по дебати и това си пролича. Естествено, тези турнири не са просто за печелене на медали. Те изграждат една невероятна връзка между ученици, с еднакви интереси, дават им възможност да изявят талантите си и да създадат приятелства с техни връстници и единомишленици от други градове. Също така близкият контакт с Джулия им помага изключително много за практическо упражняване на езика и повишаване на самочувствието им”.

Учителят по английска език от сърце пожелава на целия отбор бъдещи успехи и много нови приятелства.

c