Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В Храм „Света Троица” ще приготвят топла храна за настанените в Добрич бежанци от Украйна

В социалната трапезария на Храм „Света Троица” ще бъде приготвяна топла храна за бежанците от Украйна, съобщи за Про Нюз Добрич отец Емануил. Както вече информирахме днес се очаква в Добрич да пристигнат около 15 студенти и преподаватели, някои от тях свързани с Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/. Те ще бъдат настанени безплатно в общежитието му, а ВУМ ще осигури и обяда им в ресторанта си в работните дни.

Отец Емануил сподели, че в разговор с него директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов е споделил, че проблем за бежанците ще е храната. Така от храма са решили да се ангажират с изхранването им. Предстои да се доуточни как ще става това.

За момента не можем да предложим леглова база в приюта към храма, но в случай на нужда ще направим някакви корекции на домуващите в стаите и ако трябва ще настаним там бежанци, каза свещеникът. Той обясни, че сега в приюта няма много хора, но няколко от стаите след напускане на настанените досега там са в лошо състояние.

Имаме хранителни продукти, що-годе можем да се справим, каза отец Емануил. В този, през зимния период, проблемите ни са свързани най-вече със сметките за ток, газ и други, допълни той.

c