Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Първи награди за младите таланти на Добрич връчи журито на "Песенна палитра 2022"

На 27 февруари бяха обявени крайните резултатите в VIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ – град Карлово. Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова взе участие в конкурса с трима свои представители – Ванина Григорова, Мартин Стоянов и Росен Петров. И тримата са с първи награди в своите групи.

Резултатите от първи кръг дадоха на нашите участници автоматично правото да се представят във втория присъствен етап, който се проведе на 26-ти и 27-ми февруари в Карлово, сподели Елена Карабельова.

Според регламента на конкурса, участниците изпращат със заявката и видеозапис на една българска песен. Осемчленно професионално жури преглежда постъпилите видеа. В оценяващата комисия са звездата на българската поп музика Маргарита Хранова; композиторите Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки и Ефтим Чакъров, Милена Добрева – вокален педагог и хоров диригент, Асен Митев – вокален педагог и Елия Тодорова – млада поп изпълнителка, член на групата “4 Magic”.

Освен професионалното жури, също така и Младежко жури се включва в оценяването на изпълненията на участниците. Един от членовете на Младежкото жури е Димитрина Германова от Студио „Сарандев“, която миналата година грабна от конкурса в Карлово Наградата на Кмета и Гран при в пета възрастова група.

Крайни резултати/класиране в VIII Национален конкурс "Есенна палитра" Карлово 2022 ↓

Специални награди на "Есенна палитра" 2022 бяха връчени на ↓

Наградите на младежкото жури отидоха при ↓

Конкурсът „Песенна палитра“ има за цел да предостави сцена за изява на младите таланти на България, които за осма поредна година, в града на Левски, ще пеят само на български език.

c