Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обзавеждат общински жилища в Добрич за бягащите от войната в Украйна

Два микробуса ще потеглят на 1 март към ГКПП Дуранкулак за да транспортират пристигащи от Украйна бежанци. От Общинска администрация информират, че пристигащите ще бъдат настанени в общински жилища.

Двата микробуса трябва да транспортира украинските граждани, които се идентифицирани като нуждаещи се от помощ и настаняване. За украинските граждани вече са подготвени пакети със суха храна и вода. Предстои да бъдат закупени санитарни материали от първа необходимост.

Община град Добрич има възможност да настани евакуираните украински граждани  в четири общински жилища, които до пристигането на хората ще бъдат обзаведени и оборудвани с най-необходимото, съобщиха от Кметството.

В зала "Бизнес" /на първи етаж в Общината/ от 8.00 до 17.00 часа се приемат дарения за сухи храни, памперси, санитарни и хигиенни материали, детски пюрета, одеяла, домакинско руло, сухо мляко. Даренията ще се ползват за украинските граждани, настанени в общинските жилища, а продуктите, които останат,  ще се предадат на БЧК. 

Със съдействието на НЧ „Йордан Йовков – 1870“ е организирана стая на първия етаж в сградата на Читалището, където от Българо–украинското дружество „Добруджа – Украйна“ ще организират настаняване, оказване на помощ за украинските граждани, които пристигат в областта. 

На  телефона на оперативните дежурни в Общината се приемат сигнали за съдействие на украински граждани, намиращи се в Добрич или областта. Телефонът приема обаждания денонощно - 058 602 724.        

c