Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Към Добрич се придвижва група от 15 украински студенти и преподаватели

Към Добрич се придвижва група от около 15 души, украински граждани - студенти и преподаватели. Един от преподавателите е бил в  Добрич и познава базата за настаняване към Висшето училище по мениджмънт, като изградените вече отношения на доверие са причината да се обърнат към ректора на учебното заведение доц. Тодор Радев за съдействие в тази кризисна ситуация

Поради сложната ситуация, се очаква те да пристигнат по-късно от очакваното и да стигнат до Добрич тази вечер.

 "...В този момент единственото ни желание е да откликнем на тяхната молба и да им съдействаме с каквото можем. Студентските общежития на Висше училище по мениджмънт в град Добрич разполагат с всичко необходимо - централно отопление, обзаведени стаи и оборудвани кухни, санитарни помещения и т.н.

Най-доброто в тази трудна ситуация е, че очакваната група студенти ще бъде настанена в позната за тях студентска среда – в студентските общежития, където те ще съжителстват с техни колеги, студенти от Финландия, Испания, Франция, Италия, Хърватска, Филипини и др. 

Ще предоставим необходимите на групата помещения безвъзмездно, като имаме готовност да настаним и други нуждаещи се студенти, които предполагаме, че ще ни потърсят съвсем скоро. Ще осигурим и безплатен обяд, в работните дни от седмицата, тъй като тогава работят кухните на Висше училище по мениджмънт. Сега е моментът, в който българите можем да покажем съпричастност към свободолюбивия и горд украински народ", заяви  доц. Радев, Ректор на Висше училище по мениджмънт гр. Варна.

c