Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Десетки закъсали автомобили по пътя Добрич – Варна

Десетки автомобили са закъсали на пътя Добрич – Варна, научи Про Нюз Добрич. Наши читатели разказаха, че бедстващите са на варненска територия. Добричлия сподели, че на около километър след аксаковския баир е имало завъртели се на пътя ТИР-ове. Наложило се да чакат два часа докато бъдат изтеглени, за да продължат към Добрич.

В нашата част пътят е в добро състояние и  е проходим, получавам информация, че не е добро състоянието във варненската част, каза за Про Нюз Добрич директорът на Областно пътно управление /ОПУ/ Георги Стратиев. Той разговарял с колегата си във Варна, който го информирал, че пътят е проходим и все още е отворен. Стратиев обясни, че ако се наложи да бъде затворен това ще стане по искане на ОПУ-Варна. По думите му в добричката част на пътя няма закъсали автомобили.

Директорът на ОПУ-Добрич информира, че колегите му във Варна имат намерение да затворят панорамния път, който е от Баир Баши към Кичево.

ТИР е излязъл от платното по пътя между Соколово и Балчик, каза Георги Стратиев. По думите му най-вероятната причина е проблем с гумите.

Според него към момента в областта няма ситуации, които да предполагат ограничаване на движението. Пътищата в област Добрич се почистват от около 25 машини. Прогнозата е, че целия ден ще вали, регулярно едни машини се прибират, зареждат и после пак излизат, обясни шефът на ОПУ.

На територията на областта към момента няма възникнали катастрофи, каза началникът на сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР Жулиян Минев.

Снимки: Георги Неделчев, Виждам те КАТ - Добрич

c