Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Педиатър от Балчик ще преглежда безплатно украински деца

Педиатърът от Балчик Цветелина Дончева обяви безплатен прием на украински деца, нуждаещи се от медицински преглед. Те могат да посетят практиката й, която е на адрес Балчик, ул. „Борис Янев“ № 19, без заплащане.

„Бих искала хората, които идват тук от Украйна, бягайки от войната, да знаят, че при нужда, могат да ме потърсят. Чух, че вече има семейство с две деца, едното от които 6-месечно бебе, настанени в хотел в Балчик. При този дълъг път всяко дете е в рисковата група“, коментира д-р Дончева.

„Не зная какъв е статутът на хората, които вече са тук и ще продължат да идват, дали са с двойно гражданство, дали ще са бежанци. А това, което виждаме, е, че идват основно жени с деца. В Украинския център във Варна е пълно с майки с много малки дечица“, добави тя.

Смята, че именно това е нейният начин да направи благотворителност.

„Всеки може да купи памперси, дрехи, бонбони, облекло и стоки от първа необходимост. Но смятам, че здравето е по-важно за тях. Затова, ако има деца от региона, които имат някаква нужда, в рамките на работното ми време, а и не само, стига да имат нужда, аз мога да помогна, доколкото е по силите ми“, каза още педиатърът.

c