Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Зловещо: Скелет на мъж бе намерен завит с одеяло в легло в апартамент в Добрич

На зловеща находка попаднали служители на Социалните служби в Добрич при посещение на апартамент на ул. "П. Хитов" №1 „В“ в Добрич. Те открили скелет на човек, за когото не е ясно кога е починал. „Чакаме аутопсията, за да получим насока какво се е случило“, каза за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

В апартамента са живеели двама възрастни братя. По непотвърдена информация и двамата са били с някаква степен на шизофрения, нямали никакви близки. Съседи от години не са виждали единия от тях.

На 23 февруари социалните работници от патронажа били в дома, за да обслужат живия брат, който бил неадекватен. Отворили случайно една от стаите и видели ужасяваща гледка – на леглото, завит в одеяло, лежал скелет. Виждал се само черепът и горната част от раменете.

„Не е ясно от колко време е там. Съседи не са го виждали от години. Няма кой да каже кога е починал, защото брат му е неадекватен и не може да дава обяснения. В момента той е настанен в болницата и не е ясно дали ще се намерят близки, които да го приберат“, посочи Бухчев.

Бил саможив и затворен, не говорел със съседите. Не ползвал асансьор, качвал се по стълбите до четвъртия етаж.

Образувано е досъдебно производство. Прокуратурата чака резултати от аутопсията, за да се разбере дали има фрактури или следи от насилие. 

c