Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Украинка от Добрич: Ако Украйна не удържи, следващата е България

„Започна пълномащабна война срещу Украйна – за мен точно това се случва в момента, това е, което наблюдаваме от ранните часове на деня. Руснаците нанасят ракетни удари по цялата страна, целите са летища, военни складове, военни обекти.“

Това заяви за Про Нюз Добрич Олена Димитрова – украинка, която от дълги години живее в Добрич. Тя беше председател на българо-украинското дружество, „Добруджа – Украйна“, което към момента няма дейност.

Олена Димитрова черпи своята информация от известен украински блогър, украинската онлайн Еспресо ТВ https://espreso.tv/stream и други канали, които излъчват непрекъснато. Медиите предават, че са нанесени ракетни удари в районите на Киев, Днипро, Одеса, Херсон, Николаев, Харков, Чугуев, Краматорск.

Г-жа Димитрова се е свързала и със свои близки в Киев и района. По думите й засега в градовете хората са нащрек, но паника няма. Има позасилено движение по улиците, хората пазаруват в магазините, за да се запасят със стоки, които смятат, че ще им потрябват, но никой не е паникьосан.

„Всички очакваха такова развитие на нещата след 21 февруари. След тогавашната реч на Путин, на всички стана ясно, че този човек е напълно откъснат от реалността и няма да се спре пред нищо. Искам да се обърна към българите и особено към тези, които подкрепят Путин и не разбират какво става. Ако Украйна не удържи, следващата е България“, заяви Димитрова. 

карта: NOVA TV

c