Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Община Каварна представя предложенията на морския туризъм в региона на ЕКСПО TTR в Румъния

Община Каварна се представя като туристическа дестинация в Румъния. Голям интерес към офертите на уникалния Музей на водката в град Каварна.

Участието на Община Каварна в най-голямата туристическа борса в Румъния TTR, която се провежда от 24 до 27 февруари в Букурещ, е възможност за популяризиране на региона като желана туристическа дестинация. Изложението бе открито днес (24 февруари) от министъра на културата на Република Румъния Константин-Даниел Кадариу. Румънските туристи формират над 70% от реализираните нощувки от чужденци в Каварна, припомнят от Общинска администрация.

Туроператори, хотелиери и представители на туристическия бранш  проявяват интерес, както към възможностите за селски туризъм в региона, така и към утвърдените вече луксозни дестинации, каквито са голф игрищата, които са добре познати на румънските туристи. За поредна година най-голямо любопитство предизвика Музеят на водката, който е единствен в страната и втори в Европа и туристическите маршрути свързани с Калиакра.

c