Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Добрич стартира акция за подпомагане на семейството на върналия намерени пари Исус

Жени от Добрич, обединени в групата „Добрич – заедно можем всичко”, организират акция за подпомагане на семейството на 14-годишния Исус от Айтос. Момчето стана известно след като върна в полицията намерен от него портфейл с 140 лев и дебитна карта, въпреки че живее с близките си в крайно бедни условия. За постъпката си бе наградено с грамота.

За Про Нюз Добрич Радостина Колева разказа, че гледала репортаж за Исус и виждайки  колко тежко е положението на семейството предлага на останалите жени да помогнат, макар че получава подкрепа вече от цялата страна. Свързват се с Галя Димитрова - директорка на училището, в което учи момчето. Тя им разказва, че семейството на Исус е приходящо. Живее в изоставена къща, като 9 души – двамата родители и седемте им деца, обитават само една стая. Нямат ток и вода, стаята няма врата, вместо нея е сложена черга. Майката е бременна. Родителите имат и починало дете, което си отишло от недохранване.

Желаещите да помогнат на семейството на Исус могат да дарят хранителни продукти, дрехи и обувки. Децата са на възраст от 3 до 14 години. Набират се и консумативи, които ще са необходими на майката за раждането. Радостина Колева сподели, че по данни на директорката жената не е ходила на преглед и не знае нито в кой месец е бременна, нито кога ще е терминът й. Жените от групата „Добрич – заедно можем всичко” обмислят по какъв начин да й организират преглед при специалист.   

Снимка: dariknews.bg

c